OM DAVID

Jeg hedder David Mathiesen og jeg er kandidat i Idræt & Sundhed fra Syddansk Universitet med fysiologisk speciale. Jeg har siden 2013 arbejdet som fysisk træner i elitesportsverdenen, med træningsplanlægning, præstationsoptimering og skadesforebyggelse (primært inden for tennis). Så min opgave var at opbygge atleter og skabe et solidt fundament for dem så de kunne dyrke deres sport på højeste niveau. Før jeg startede i sportsverdenen var jeg i den private fitness og sundhedssektor, hvor jeg arbejdede med individuel- og holdtræning samt sundheds- og bodyage tests. 


Min tilgang...

Uanset om det er atleter eller hr. og fru Danmark så er tilgangen den samme selvom udgangspunktet er forskelligt: Analysér udgangspunktet og byg et stærkt fundament at arbejde videre på. Ét godt fundament handler om at være velkoordineret, mobil, stærk og stabil nok til at have en god og effektiv bevægelseskvalitet. For den almene person betyder det at kunne gå, løbe, løfte, squatte, lunge etc i dagligdagen uden restriktioner. 

Min egen historie indenfor bevægelse startede med tennis, hvor jeg blev juniordanmarksmester og repræsenterede Danmark på juniorlandsholdet rundt i Europa. Men skaderne plagede, og det dræbte lysten til at fortsætte. I stedet opstod lysten til at dykke mere ned i hvordan kroppen fungerer og responderer på træning, det resulterede i eksperimentering med andre former for bevægelse som klatring, kampsport, atletik, svømning m.m. samtidig med arbejde i den private fitness- og sundhedsverden. I 2015 kom der en kandidat i idræt & sundhed på CV'et med speciale i fysisk træning, træningsplanlægning og periodisering for elitetennisspillere. Det bragte mig tilbage i tennissporten i en rolle som fysisk træner, hvor jeg siden 2013 arbejdede med præstationsoptimering i et svensk tennisakademi og i dansk tennis forbund med de bedste danske spillere. Siden 2020 stoppede jeg i tennisverdenen og gik selvstændigt med Sunshine House. 

 
fullsizeoutput_b09.jpeg

CV

David Mathiesen

Uddannelse

  • Kandidat i Idræt, Syddansk Universitet med fysiologisk speciale

  • The corset course (Ido Portal)

  • The Essentials of Elite Performance (Z-Health) 

  • Training for warriors level 1 & 2 (Martin Rooney)

Arbejdserfaring

  • Roskilde Tennisklub: Tennis- og Fysisk træner, 2018 - 2020

  • Viljan Tennis Academy: “Head of Athletic Development and Assistant Tennis Coach”, 2013-2018

  • Dansk Tennis Forbund: Fysisk træner for de bedste danske tennisspillere, underviser på “Tenniscoach”-uddannelsen, oplægsholder på “Nordic Coaches Conference” og hoved/medforfatter af diverse artikler om tennis, fysisk træning og atletisk udvikling, 2013-2018

  • Sundhedsdoktor: Testning af sundhedsparametre på medarbejderer i private og offentlige virksomheder, 2010 - 2013

  • Fitnessbranchen: Styrketræning og holdtræning i boksning, 2008 - 2013

 
IMG_7072.JPG

OM KRIS

At leve et godt og sundt liv og at hjælpe andre mennesker til at gøre det samme er to af mine største passioner. Derfor har jeg en kandidatuddannelse som "Nurse Practitioner" fra New York, og har i de sidste 12 år arbejdet i forskellige specialer som sygeplejerske. Gennem min erfaring i sundhedsvæsenet både i USA og Danmark er jeg blevet bevidst om, hvor vigtigt forebyggelse af sygdomme og skader er for at vedligeholde et godt helbred og et sundt liv. At være sund og rask handler for mig ikke blot om fraværet af sygdom og skader, men om at have det godt både fysisk, psykisk og socialt. 


I starten af min karriere som sygeplejerske opdagede jeg yoga fra et "studio" i New York. Dengang løb jeg mange langdistanceløb, så jeg brugte yogas restituerende strækøvelser som et kompliment til belastningen jeg fik fra de mange løb. Men over årerne fandt jeg ud af, at yoga ikke kun var fysisk gavnligt, men jeg kunne også mærke dens mentale fordele. Jeg følte mig mindre stresset og mere til stede, og det gjorde at jeg fik mere overskud til andre mennesker både i mit arbejde og til min familie og venner. 


I Maj 2019, opfyldte jeg en af mine største drømme om at blive basis-yogalærer gennem et 100 timer uddannelsesforløb fra "Hamsa Yoga" i København. Jeg vil gerne sprede budskabet om, at yoga kan dyrkes af alle uanset alder, køn, størrelse eller tidligere erfaring med yoga. Det er ikke nødvendigt at være specielt fleksibel eller stærk for at begynde til yoga. Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med din krop og investere i dig selv og dit helbred. 


Min undervisningsform foregår på en uformel og sjov måde og er præget af ro og simple men effektive stilinger. Bevægelserne foregår i et langsomt tempo med fokus på vejrtrækning og nærvær. Mit håb er, at du kan opleve de fordele jeg selv har haft med yoga, og jeg glæder mig så meget til at vi skal bevæge os sammen og ha' det sjovt i Sunshine House.Kærlig hilsen, 

Kris <3